Monday, April 11, 2011

REVIEW ORIGINAL PERFUME :)

0
Pengguna yg ragu2 akan cuba cara dgn menggoncang botol perfume dan melihat buih2 tersebut. Terutamanya yg membeli di Internet kerana cara ini juga diperolehi drpd Internet. Buih itu hilang sekejap atau lama bergantung kpd kepekatan agen pewangi sesuatu perfume. Cara ini sebenarnya meragukan kerana perfume ORI REJECT jika dibandingkan "buih"nya akan hilang lama drpd perfume ORIGINAL kerana itulah perfume TIRUAN sekarang dikatakan tahan lebih lama. Tapi perfume TIRUAN/ORI REJECT/GRADE mempunyai satu bau dan ia memualkan.

Pengguna yg memang tahu selok belok perfume akan tahu ketahanan sesuatu perfume dan bukan dgn menggoncang perfume itu. Perfume ORIGINAL mempunyai ketahanan bau pd 3 PERINGKAT atau dipanggil NOTES. Setiap peringkat mengeluarkan haruman berlainan mengikut masanya. Bergantung juga kpd faktor2 lain yg mempengaruhi ketahanan bau.

Perfume yg dijual dalam keadaan baik, berplastik, dan sungguh menampakkan ia bukan TIRUAN atau ORI REJECT. Biasanya penjual di kaunter ini akan mengatakan perfume yg dibeli dari sumber lain akan "TIDAK ORI" kerana saya pernah menguji penjual di Jaya Jusco  dan mereka mengatakn ia bukan ORI. Terperanjatkan? Sedangkan perfume itu yg saya tunjukkan dibeli di kaunter beli-belah. Ini merupakan langkah para penjual di kaunter utk memastikan pembeli membeli drpd mereka. Jadi, pengesahan drpd penjual di kaunter bukanlah mutlak kerana mereka juga pandai utk mencari komisyen mereka.

Paling utama utk memastikan perfume itu ORI ialah sumber dr mana ia diperolehi. Bagaimana utk memastikan keORIGINALAN perfume bukan berdasarkan goncangan botol tapi keaslian perfume yg dibeli seperti tulisan pada kotak, botol, plastik, dan haruman. Sukar utk bezakan pada hari ini kerana adanya barangan yg hampir2 menyamai ORIGINALnya perfume itu.

Paling penting, xsemua yang dijual dekat ONLINE tuh xori tau? PANDAI2 korang lah pilih.. Jaja sendiri ada supplier sendiri, contoh perfume tuh kat sini:  ORIGINAL PERFUME... Hehe.., yang bestnye..

OHH NOOO.. I CAN GET VERSACE BRIGHT CRYSTAL, so cchheeeeeaapppp.. Hehehe suke beli tester, baru dpat bawah RM200 untuk versace ni..

Ni gambar salah satu my collection : :p PEBERET



Thursday, March 17, 2011

STERILIZED EMPTY JAR

0
Selamat malam semua.. huaarrrrgghhh mood mengantuk gilos lah.. tiap2 hari drpd kul 8am-5pm duk ngadap EDM DIE SINKING buat punch yg xtembus2 kat MILD STEEL plate. penat tunggu, bukan penat operate.. jaja gune Copper electrode untuk wat punch tuh hahahahaha.. selingan, bagi korang2 semua tau sikit pasal my FYP yang konfim A tuh ngongoh.. 
========================
Ok, bawah2 ni gambar terbaru jar yang baru dibeli untuk letak sample/trial product.. yang terbaru lagi best sbb ade penutup kecik dalam yang bile jaja anta kat korang, xde lah korang dpt melecet2 kat penutup kan.. xde la rs rimas dan mbazir kan?  KANNNNN?????

kat bawah ni gambar jar lame, die xde tutup.. melecet.. HUH..


 yang bawah ni gambar yg jar terbaru untuk DIMILIKI oleh korang semua (^-^).. bersih, suci dan murni... ade tutup tuh, 2x tutup hehe

  

================================================================
kat bawah ni jaja tunjuk sikit.. care2 jaja sterilized nak bagi kuman tuh terhakis, ternyah masuk dalam longkang.. jaja REBUS mereka dalam periuk khas menggunakan senduk khas.. mule2 sebenarnye jaja takut die mencair..pastuh pikir2 balik, perrgghhh xgune lah aku belajar subjek KEJURUTERAAN BAHAN kalau xtau melting point die bape.. plastik mestilah melting point tinggii,xkan cair melepet dalam 100
°C.. bangga betul jaja.. hahaha xsia2 aku blja UTeM kerah kikis otak 6tahun dah (DALAM HATI ckap CETTT )
Inilah hasilnye setelah beberapa minit kena rebus, kena lah dikering2kan air2 rebusan itu sebelum digunekan.. kuman sudah mati.. Jadi barang yg korang dapat bersih, so xde lah sensitif kulit korang nanti.. xdelah gatal ke, jerawat ke.. di JAJAWAFIPLASA kebersihan, ketelitian dan kepadaan dititik beratkan..


SELAMAT MENCUBA DI RUMAH haahhaaha

Tuesday, March 8, 2011

GLUTATHIONE SOAP

0
Salam semua.. hari ni jaja ade kelapangan sedikit.. Jaja nak wat review.. Harap2 membantu mane2 yang baru nak nerai2 gune glutathione soap ini.. Ok, xpayah nak repek2..xpayah panjang2, bulat2, botak2 ke.. Jom bace kerangan khas daripada jaja kat bawah:



WHITE L-GLUTATHIONE SOAP
Jaja start gune lutathione soap masa bulan 5/2008. Masa tu jaja gune 1 set macam kat atas ni sbb nak cure jerawat yang naik akibat masalh hape ntah xtau lah kan.. macam2, bengkel lagi, agaknye produk xsesuai.. WOKES.. before jaja gune 1 set ni, jaja da try memacam produk, daripada mughoh sampai la ke mahal,..perrgghh banyak pulak duit cik jaja masa tuh.. hahaha.. PTPTN rm2500 survive untuk 1 sem/5bulan.. boleh lak fefacial ye x? hehe.. daripada S*, N*, La Di**, Saf*, Cleopat**, Chantiq** dan lain2 lah.. tapi sume xcure..kalau cure pun lembat giler ahh.. last2 try sabun n pills ni.. Marveleous, 1 bulan nampak berubah.. WAHAHAHAHAA.. bangga, walaupun xde orang tegur, tapi sendiri pasan dalam sebulan.jerawat kurang, warna dah same, sekate je ha.. yg burn2 sudah ilang.. mmg best..
 
WHITENING GLUTA SOAP
 
Sabun ni, start gune bile nak ganti sabun WHITE-L yang da xjumpe tuh.. best gak, sangat2 hehe.. yang penting, cerah..yang ni stok banyakkan, ape lagi.. sental satu badan hahaha.. tapi disebabkan jaja ni suke rempit2 gune moto pegi class.. ala, rindu ajelah kulit seputih DIANA DANIELLE nampaknye :-p tapi sangat suke gabungkan EGYPTIAN MAGIC CREAM (EMC) pas gune sabun ni.. fuh fuh.. lembab je kulit..hehehe cun..!


GLUTA GOLD SOAP

Sabun ni masa mule2 macam xnak je try kan, yelah dah ade WHITENING GLUTA SOAP... tapi bile dapat sampel from supplier,mood nak tengok buak2 macam nak jumpe cik abang pulak hahaha.. Check la kandungan beliau.. waahhh same macam SABUN WHITE-L GLUTATHIONE je cakap dalam hati.. ape lagi.. mood menerai :-) hemm hampir same mcm sabun WHITE-L.. bahan same.. rasa same, tengok company..EHH EEHH SAMA.. haha ape lagi, beli lah wat stok untuk simpan n jual.. 

Kandungan :
  • GLUTATHIONE
  • GRAPESEED EXTRACT
  • VITAMIN C
  • ALPHA LIPOIC ACID

http://jajawafiplasa.blogspot.com hanya jual dan pamer barang yang digunekan sendiri oleh jaja melainkan yang xboleh gune tuh diletakkan atas permintaan oleh para pembeli yang lain. Terime kasih :-)

Tuesday, February 15, 2011

MAKNA PANGKAH

4
Wokes.. ni nak cerite kisah zaman sekolah rendah. Cik jaja ni kire jenis sonyap n xbanyak cakap... hahaha kire dak skema + nerd sampai skang.. cuma x ade spek tebal 8kaki je kat mata ni.. jaja ingat masa darjah 3,ni kisah kawan baik jaja tau huhu.. kire comel lah n die nak kawin dah bulan 3 ni huhu.. masa tuh xingat kenapa, tengah syok ni belajar bahasa melayu.. die duk depan jaja, tibe2.... JENG JENG... begini lah kronologi:

CIK N: aizah, bawah meja..


CIK JAJA: ape? nak ape? isshh (takut kena marah beb ngan cikgu.. hahaha den penakut)


CIK N: amek lah kat tangan, pastu baca kat uma


CIK JAJA: yelah



sampai umah, jaja pun baca surat dapat tuh kan.. dalam tuh xde pape, cume ini:



Puas jaja pk, ape lah die ni cube sampaikan.. Then pk maksud macam putus, alahai esok tanya die.. putus kawan rupenye.. wahahaha.. konpius, ape lah salah ku.. tapi abaikan je...



then satu hari ade kecik ati dengan jiran..ish, beselah.. dak CENGENG si jaja ni..Suatu petang, duk lukis gambar camtuh, esok nye pas kat adik beliau..tapi lawak, dak pompuan tuh suh adik die tanya ape..

hahahhaa kesimpulannye, CIK JAJA je bijak translate.. termasuk lah CIK N yang bijak menyampaikan dalam halusinasi beliau..


P/s: ohh CIK N? pas tuh kitorang baik gak hehe.. sehari je putus kawan.. ahhahaha.. CIK N @ CIK NAZIHAH YACCUB bakal langsungkan perkahwinan pada bulan 4.. tahniah sayang.. :-) maaf,share kisah kita



INI LA CIK NAZIHAH (curik kat mukabuku)

Sunday, February 13, 2011

CHAK CHAK CAK

1
Hye.. salam semua... huhu..dah lama tinggalkan hobi berblogger.. buat blog baru untuk wat tatapan sendiri dan rakan2 yg lain setelah 2tahun berhenti(^-^).. huhuhu..


ada banyak benda yang nak diceritakan di sini.. dah tentu lebih banyak pada review..review subjektif..tidak terhad pada satu posisi, satu barang, satu condition, satu malaysia.. :-p

so, STAY TUNE rakan2..~~

oohh bahasa rojak akan diguna campur pakai tambah tolak sini.. so jangan ada komplen, cakap BM jaja teruk wokes,atau bla bla bla.. hehe boleh je jadi cikgu sastera tau..minat, walaupun minat jurutera yang otak jaja dah xboleh terime pakai dah ni.. huhu

haisshh cam ne tuh,due2 bidang jaja tamak.. aarrrghh (T-T)..



tido lu, sangat penat travel ayer keroh-PD-seremban dengan housemate.. balik hadap bukumuka + 2 blogs


* NEXT POST
 
Free Website templatesSEO Web Design AgencyMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates